![]() |
![]() |
| 19-01-2010 | #1 |
|
KURAL-1 Öncelikle ve kesinlikle haftalık grafiklere bakılacak yeterli miktarda alım yapıldıktan sonra günlük grafiklere konsantre olunacak.
KURAL-2 Bize üç tane gösterge yol gösterecek. çok fazla göstergeye bakıp kafaları karıştırmaya gerek yok. KURAL-3 Sabırlı olunacak. "Kârın üzerinde otur" prensibi izlenecek. KURAL-4 Sisteme kesinlikle uyulacak. Şimdi gelelim göstergelere. aslında çok bilinen fakat değerleri anlaşılamayan ve uzun vadeli çıkışları hiç ıskalamayan göstergeler. MACD - MOMENTUM – RSI MACD : 0 REFERANSININ ÜSTÜNDE AL SİNYALİ VERMELİ MOMENTUM : 100 REFERANSININ ÜSTÜNDE OLMALI RSI : 50 REFERANSININ ÜSTÜNDE OLMALI. Bu üç şart gerçekleşirse uzun vadeli trend başlamış demektir. Buradaki tek sıkıntı büyük düşüşlerden sonra fiyatların uzun süre yatay gitme ihtimalidir. Bu sıkıntıdan kurtulmak için 100 ve 200 günlük HO'lara bakmanız yeterli olacaktır. (Hareketli Ortalama) HO'lardan yukarıya doğru uzaklaşan fiyatlar MACD, MOMENTUM, RSI ile birlikte uyum sağlıyorsa alım zamanı gelmiştir. Unutmayın bu sistem sürekli al-sat sinyali veren bir sistem değildir. Yılda bir kere al, bir kere de sat sinyali verebilir, ama kazançlar muhteşem olur. Herkes panik içinde alım ya da satış peşindeyken siz kenardan izleme şansına sahip olursunuz. |
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|