![]() |
![]() |
| 06-12-2008 | #1 |
|
* Korunma: Ekonomide yaşanan dalgalanmalar sonucu İMKB hisse senedi endeksindeki düşüş yatırımcı için fırsata dönüşebilir.
* Fiyat keşfi:Endeks vadeli işlem sözleşmesi, vadeli endeks fiyatının oluşmasını ve yatırım kararlarının daha güvenli bir şekilde alınmasını sağlar. * Esnek yatırım stratejisi:Yayılma stratejisi gibi farklı stratejiler uygulanabilir. Aynı sözleşmenin bir vadesinde uzun, bir vadesinde kısa pozisyon alınarak uygulanan bu stratejide yatırım riski azaltılabilir. * Hızlı erişim:VOB işlem sistemi ile dünyadaki elektronik borsaların sunduğu hızlı erişim ve şeffaflık gibi özelliklerinden yararlanılabilir. * Arbitraj: Eş zamanlı olarak vadeli işlem piyasasında sözleşme satıp, spot piyasada aynı varlığı alarak risksiz kar elde etme olanağı. |
|
|
|
|
| 13-06-2009 | #2 |
|
Junior Member
Tecrübe Puanı: 2
![]() |
Para hareketleri ile ilgili kitapsal bilgiler detay içerdiğinden kimse okumaz, içeriğini bilmeden sözleşme imzalar. Yatırımın her türünde ben bunları gördüm. yaşadım.
Bu kadar girişten sonra; Sizin anladığınız kadarıyla, endeks sözleşmesinin iyi ve kötü yanları nelerdir? Fırsatlar ve tehlikelere karşı nasıl davranılır? Endeks sözleşmesini bilmeyenler için kılavuz olması düşüncesiyle rica ederim. |
|
|
|
![]() |
| Tags |
| alim, arbitraj, endeks, esnek yatirim, fiyat kesfi, hedge, hizli erisim, icin, korunma, nedenler, satimi, sozlesmesi |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|